Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων

 • Στα ύψη οι τιμές των ακινήτων: Ποιες περιοχές πουλάνε – Ο ρόλος του Airbnb

Ποιες περιοχές «πουλάνε» και τι αποκαλύπτει έρευνα του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής

Με τις χειρότερες ηµέρες να έχουν περάσει για την κτηµαταγορά, αυξάνονται οι περιοχές και οι κατηγορίες  ακινήτων  που προσφέρουν υπεραξίες και αποδόσεις για τους επενδυτές.

Οπως εξηγούν στην «Ηµερησία» ειδικοί, οι βραχυπρόθεσµες µισθώσεις και το  Airbnb  -που πριν από µερικά χρόνια έβγαλαν από το τέλµα το ελληνικό real estate– δεν αποτελούν πλέον παρά ένα κοµµάτι του «ψηφιδωτού» της ανόδου των τιµών. Με άλλα λόγια, οι νησίδες ανάκαµψης πολλαπλασιάζονται και αφορούν την αγορά όχι µόνο κατοικίας, αλλά και καταστηµάτων, γραφείων και αποθηκευτικών χώρων, για τα οποία η ζήτηση ισχυροποιείται.

Ποια είναι, όµως, τα hotspots της αγοράς ακινήτων;

Παρότι οι αποδόσεις του Airbnb έχουν υποχωρήσει, µε αποτέλεσµα το περιθώριο κέρδους -κυρίως για τους νεοεισερχόµενους στη συγκεκριµένη αγορά- να έχει µειωθεί σηµαντικά, η αγορά κατοικίας εξακολουθεί να προσελκύει ισχυρή ζήτηση. Την ίδια στιγµή, σύµφωνα µε στοιχεία της έρευνας αξιών κατοικιών Αττικής του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής (ΣΜΑΣΑΑ) και της εταιρείας Property Market Technologies για το γ’ τρίµηνο του 2019, που παρουσιάζει η «Η», οι προσδοκίες των µεσιτών για αύξηση των τιµών διαµερισµάτων στην Αθήνα δεν επικεντρώνονται σε περιοχές όπως το Κουκάκι ή το Παγκράτι, που έχουν δεχθεί ήδη µεγάλη ώθηση λόγω Airbnb.

Αντίθετα, περιλαµβάνουν τον Νέο Κόσµο-Φιξ για τα τριάρια και τα τεσσάρια και την περιοχή του Γουδή και των Ιλισίων για τα µικρότερα διαµερίσµατα, τις γκαρσονιέρες και τα δυάρια. Ταυτόχρονα, κατά την έρευνα, στην αγορά του Νέου Κόσµου-Φιξ υπάρχει έντονη κινητικότητα όσον αφορά τις αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ δεν συµβαίνει το ίδιο στα Ιλίσια, δηλαδή οι προβλέψεις για άνοδο των αξιών δεν συµβαδίζουν µε τις αγοραπωλησίες.

πηγή:ethnos.gr

Συνεργασθείτε με το Μεσιτικό μας

Επικοινωνία

  Δέχομαι η συγκεκριμένη εταιρεία να αποθηκεύσει τα στοιχεία μου για επικοινωνία και μελλοντική ενημέρωση. *

  Ειδικοί στην αγορά ακινήτων!

  Reset password

  Enter your email address and we will send you a link to change your password.

  Get started with your account

  to save your favourite homes and more

  Sign up with email

  Get started with your account

  to save your favourite homes and more

  By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
  Powered by Estatik

  ©2019 epicenter-realestate.com is made with by BY ARBOR